Flevoland
Organisatie
Lobke’s 5 Seizoenen
Type
Lessen en excursies
Niveau
groep 1 t/m 8
Plaats
Op school
Kosten
€ 150,-
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 12: Woordenschat
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
voeding
koken
seizoenen
Uitvoering door
Lobke Brouwer
Trefwoorden
groenten
voeding
seizoenen
koken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
2. Geen honger

Proef de smaken van de seizoenen

Wat de boer niet kent dat eet ie niet, wordt vaak gezegd, maar daar gaan we wat aan doen met deze smaakles. In deze korte workshop gaan we verschillende smaken leren kennen op een speelse manier. We maken vervolgens een klein gerechtje om na de les lekker met de hele klas op te smikkelen. Seizoensgebonden en gezond.

Kinderen hebben de toekomst, wij kunnen hen op een speelse manier over gezonde keuzes leren op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Bij kinderen planten we zaadjes en gaan we op avontuur in de wereld van smaken, natuurlijke voedingsmiddelen en genieten van een voedzame maaltijd, een feestje op je bord.

Op  een speelse, creatieve manier heerlijke gerechten op tafel zetten, dat haalt bij bijna elk kind wel een ongekend talent naar boven. Of haalt ze weer even uit hun comfortzone en maakt ze nieuwsgierig naar nieuwe smaken en gerechten.

Hoe maak je makkelijk en snel een gezonde, lekkere snack?

Waarom liever zelf maken dan kant en klaar in de supermarkt kopen?

Wat als we wat minder vlees zouden eten, wat eten we dan en geeft ons genoeg voedingstoffen?

Dit zijn zo wat vragen die we samen beantwoorden in de workshops die Lobke geeft. Respect voor alles wat leeft en groeit. Dus soms eten we zelfs pesto van onkruid of eetbare bloemen die je overal in de natuur kan vinden. Deze bevatten veel zonnekracht, kosten niks en maken een feestje van elke maaltijd.

Doel:

Smaakpupillen wakker maken, nieuwsgierigheid kweken en moed verzamelen, voedselvaardig maken.

Tijdsinvestering:

1 uur