Flevoland
Organisatie
IVN Flevoland
Type
Leerkrachtentrainingen
Niveau
(onbekend)
Plaats
Op school
Kosten
€ 499,00
Trefwoorden
training
buitenles
Informatie
Bekijk bestanden
nieuw

Leerkrachtentraining: Van binnenles naar buitenles

Graag nemen we het leerkrachtenteam mee in het geven van een buitenles. De training duurt anderhalf uur, waarbij we starten met een kort theoretisch deel. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan, waar we in groepjes aan de slag gaan met voorbeelden van buitenlessen. Er worden diverse voorbeelden aangeboden, voor verschillende vakken en leerdoelen. Na afloop deel je je ervaringen met elkaar. Van welke voorbeelden word je enthousiast en welke vragen nog een aanpassing? De training sluiten we af met praktische tips voor het organiseren van een buitenles.

Doel:

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Buitenles stimuleert bewegen. Bewegen is gezond voor je lichaam én het vergroot je cognitieve capaciteit. Alle zintuigen worden geprikkeld en doordat leerlingen én leerkrachten het leuk vinden vergroot het de motivatie om te leren. Buitenles kan gewoon op je eigen plein. Wanneer daar natuurlijke elementen aanwezig zijn gaat het “natuureffect” een rol spelen. Je hersenen kunnen zich beter ontspannen in de natuur. Hierdoor kan je je beter concentreren. En door het werken en spelen met natuurlijke materialen wordt je creativiteit gestimuleerd. Kortom, buitenles én natuur zijn belangrijk voor de emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

De training is in overleg ook op andere dagen en tijden te boeken dan de genoemde roostermomenten, mail naar flevoland@ivn.nl.