Boerderijeducatie Kom Bij de Boer: De Kandelaar: Kaasmakerij, melkvee- en akkerbouwbedrijf.
Van kalfje tot koe, van melk tot kaas
Nadat we met elkaar kennis hebben gemaakt, gaan we aan de slag op de boerderij. Aan de hand van opdrachtkaarten verspreid over de boerderij wordt er een kijkje genomen bij de kalfjes en de koeien. Hoe wordt er gemolken, wat eten de koeien, waar wonen de koeien?
En natuurlijk zien we ook de machines en zijn er opdrachten op het land, lekker in de wei of tussen de aardappels. Aan de hand van een film laten we zien hoe de kaas wordt gemaakt en nemen we een kijkje in de kaasmakerij. Uiteraard kijken we ook naar de film over de boerderij die is gemaakt door onze kinderen van 9 en 10 jaar oud.
Ondertussen maken de kinderen een kleine hoeveelheid boter, zodat ze ook wat lekkers mee naar huis krijgen. Tijdens de pauze is er natuurlijk de gelegenheid om onze kaas en een aantal andere lekkere melkproducten te proeven.
Doel:
Waar komt eten vandaan? Waar komt de melk vandaag en hoe wordt kaas gemaakt.
Tijdsinvestering:
Het bezoek duurt ongeveerd 2 uur van 10.00 tot 12.00 of in overleg.
Opmerkingen:
Per groepje van 4 leerlingen wordt 1 volwassen begeleider gevraagd.
Per groepje van 5 leerlingen wordt 1 volwassen begeleider gevraagd.
De educatieboer is lid van vereniging van Kom bij de boer en heeft het keurmerk van Boerderij Educatie Nederland.
Let op, de les is pas definitief na bevestiging van de Boer.
Na reservering, ontvangt de leerkracht een lesbrief over de boerderijles.
Kosten:
€50 per klas