Kenniskist Alles voor een pannenkoek
Pannenkoeken bakken en eten is een feestje!
Aan de hand van ‘Het Pannenkoekenboek’ ontdekken de leerlingen wat je nodig hebt voor het bakken van een pannenkoek en hoe je aan deze producten komt (vroeger en nu). Ze gaan zelf pannenkoeken bakken en proeven. Ook leren ze wat er in je lichaam gebeurt met de pannenkoek.
Doel:
De leerlingen kunnen:
• uitleggen dat een ei van een kip komt, meel van het graan en melk van de koe.
• vertellen dat de kip, koe en graan op de boerderij gehouden / geteeld worden.
• in eigen woorden vertellen wat het verschil tussen bloem en (volkoren)meel is.
• hun eetgewoonten verwoorden m.b.t. pannenkoeken eten.
• plezier beleven aan het gezamenlijk pannenkoeken eten in de klas.
• de verschillende geuren en smaken van pannenkoeken herkennen en verwoorden.
• vertellen dat pannenkoeken vaak bij een speciale, feestelijke gelegenheid horen.
• twee voorbeelden noemen van ‘pannenkoeken’ uit andere landen.
• in eigen woorden vertellen dat je eten (in de vorm van regelmatige maaltijden) nodig hebt om te bewegen en te groeien.
• vertellen dat er verschil is tussen eten om te snoepen en eten om te groeien.
Tijdsinvestering:
Deel 1 en deel 2 ca. 60 minuten. Deel 3 ca. 25 minuten.
Verder naar eigen invulling.
Verdere benodigdheden:
Zelf zorgen voor:
• Eieren
• Melk
• Meel
• Vloeibare margarine of olie
• Keukenpapier
• Lijm of plakband
• Stoepkrijt
Optioneel:
Pannenkoeken uit andere landen (wrap, roti etc.)
Inhoud:
Kosten:
Met abonnement geen kosten.