BROOD BETER BEKEKEN!
Bij deze leskist gaan de leerlingen de wereld van brood beter bekijken. Hoe wordt brood gemaakt? Wat heb je daarvoor nodig en waar komt het vandaan?
Ze doen diverse proefjes met tarwekorrels, gist, gluten en meel.
Ook kan het onderwerp glutenintolerantie of -allergie besproken worden.
Tijdens het werken met deze leskist kun je een bezoek brengen aan de Versbakkerij Leusden op de Hamershof.
Als je deze leskist boekt, kun je ook alvast ean afspraak met de bakker plannen. Neem daarvoor contact op met Ted Tammer via info@versbakkerijleusden.nl
Bij het lesmateriaal zitten links naar filmpjes over het onderwerp.
Doel:
Tijdsinvestering:
Opdrachtencircuit: 1 uur, brood bakken: 3 uur (inclusief wachttijd)
Verdere benodigdheden:
Zelf zorg je voor: verschillende soorten brood (wanneer je Versbakkerij Leusden bezoekt krijg je het brood van de bakker mee), theedoek, oven met bakplaat, wat extra bloem om de tafels te bestuiven.
Inhoud: